Rafaëlle

Det var en gång en liten liten nalle. Nallen heter Rafaëlle. Det är en flicka, ingen pojke. Hon bor i ett litet hus. En dag är det kallt. Veden är slut! Rafaëlle går ut för att hämta ved.
Hon går långt in i skogen. Hon hittar mycket ved. Det blir mörkt. Rafaëlle blir rädd. Plötsligt hör hon en varg som ylar. Hon ser också två röda ögon. Är det vargens ögon? Bredvid vargen står en nalle. Han ser snäll ut. Hon frågar honom:
- Vad heter du?
- Jag heter Victor.
- Jag har gått vilse, jag hittar inte hem.
- Jag kan hjälpa dig.
De börjar gå hem till Rafaëlle. De går och går, det är långt hem. Snön är kall och vit. De fryser och är trötta. Vargen följer efter nallarna. Den verkar vara snäll. Efter fyra timmar letar de fortfarande efter Rafaëlles hus. Vargen säger till dem:
- Barn! Kom med till Sverigehuset.
Sverigehuset är ett rött hus i trä. Utanför huset finns en svensk flagga. Den är blå och gul. De går in i huset. Det är nästan som ett palats. Överallt finns det mat och godis. Rafaëlle och Victor ser kanelbullar, prinsesstårtor, pepparkakor, semlor, polkagrisar, knäckebröd, sill, lax, köttbullar, kräftor, Kalles kaviar, renkött, salta lakritsfiskar...

 

 Nallarna är jättehungriga. De äter av allt de ser.
De stannar kvar i Sverigehuset och hittar två sängar. De lägger sig, sover och vaknar nästa dag.
Vargen kommer till huset. Han säger:
- Är ni mätta?
- Ja!!! svarar Rafaëlle och Victor.
- Bra.

Arthur Ce2A SLE

Den snälle vargen skrattar elakt. Rafaëlle och Victor är förvånade och rädda. Vargen går mot dem och säger:
- Nu ska jag äta upp er!
Rafaëlle och Victor springer iväg. De hittar ett nytt hus. Efter en vecka gifter de sig och lever lyckliga i alla dagar.

SLUT

Ce2 A et B - SLE